Caspers barnkalas med Star Wars-tema!

publicerat i Allmänt, Casper, Paket och presenter;
Sent om sider, men nu kommer äntligen ett inägg om prinsens barnkalas förra helgen.
 
Som ni kanske förstod från de tidigare inläggen om Caspers släktkalas och födelsedag så är det mycket Star Wars som gäller nu. Så självklart tog vi tillvara på det inför kalaset.
 
 
Dörren dekorerade vi med namn-ballonger, serpentiner och en "Casper 7 år" skylt som Oskar gjorde i datorn, skrev ut och laminerade.
 
Dukningen var enkel med papptallrikar, plastglas och plastduk. Alla med Star Wars på och köpta på BR. Eftersom duken var för liten från bordet och vi inte ville köpa en till så lade vi ett mörkblått lakan under. Det matchade ganska bra faktiskt. Svarta servetter och serpentiner i guld och silver, allt från den fantastiska butiken Ica Maxi, haha. 
Några ballonger och lite serpentiner prydde även andra delar av lägenheten.
 
När alla barnen var samlade så skulle det såklart öppnas paket. Det gjordes med hjälp av snurra flaskan.
Eftersom jag såklart inte har frågat barnens föräldrar om det är okej att jag visar bilder på dom i bloggen så fick det bli stjärnor istället för ansikten. Jag kände att det var bättre än att visa bilder utan barn. Annars kanske ni tror att det var ett barnlöst barnkalas, haha.
 
Efter snurra flaskan så bjöd vi på korv med bröd och Star Wars läsk.
 
Det verkade vara väldigt populärt med Star Wars drickan :)
 
Det var enkelt fixat! Vi tog av etiketterna från flaskorna och satte dit egna (som vi själva skrivit ut) med hjälp av limstift och tejp. Vi tyckte att det var en kul liten detalj.
Efter korven så var det dags för lek. Vi hade ett par lekar planerade och först ut var en Star Wars variant på "sätt knorren på grisen". 
Vi gjorde istället "Sätt lasersvärdet i Yodas hand". 
 
Killarna verkade verkligen tycka om leken. Det var riktigt kul att se dom hejja på varandra, ropa varandras namn och stötta varandra i leken. Grymt kul!!
 
Dom var väldigt duktiga måste jag säga!
Sen var det dags för tårtfika!
Det blev en minivariant på samma tårta som på släktkalaset. En Yoda-tårta blev det såklart. 
Och bullar och drömmar och chokladkakor.
När fikastunden var slut så blev det fri lek en stund innan vi drog igång den sista "leken".
Jakten på godiset. Vi skippade fiskedammen i år. Jag kände redan förra året att killarna (i alla fall en del av dom) var lite för "stora" för det.
Istället gjorde vi som en skattjakt med hjälp av ledtrådar.
Först fick barnen en lapp utav Oskar där det stod vart dom skulle leta efter nästa ledtråd. Tex, "leta i ugnen" osv. Dom var väldigt duktiga på att läsa lapparna tillsammans och leta vidare efter nästa.
Det blev lite springade fram och tillbaka eftersom vi hade gömt lappar i ungen, under trappan, i hallen, under matsalsbordet, i badkaret.
Sista lappen skickade barnen tillbaka upp på Caspers rum som vid det laget var fullt med ballonger.
I ballongerna fanns det numrerade lappar med bokstäver på, och några blanka. Bokstäverna, om man lade dom i rätt ordning, talade om vart skatten skulle finnas. Såklart för att komma åt den sista ledtråden så behövde ballongerna smällas
Killarna stampade på, hoppade på, slängde hela kropparna på ballongerna för att dom skulle smälla. En och annan kille försökte även bita sönder ballongerna men det stoppade vi. Det kändes inte så bra att smälla en ballong i ansiktet. Det tog ett tag, men tillslut fick dom smällt ballongerna.
Ja, det var hög ljudnivå där ett tag och en förälder som hade hunnit komma vid det laget trodde att grannarna skulle ringa polisen pga skottlossning, haha. 
När dom fått ut alla lappar och lagt i rätt ordning så tog det inte lång tid innan dom läste vart dom skulle gå. "Leta under TVn" stod det.
 
I skåpet under TVn hittade dom tillslut sin skatt!
Istället för den vanliga godispåsen så hade vi lagt godis i små aluminiumformar. Locken gjorde vi lite roligare genom att limma på en Star Wars bild på och varje barn fick en godislåda(?) med sitt eget namn på i Star Wars stil. Det blev lite mer rymdskatt över aluminiumformarna tyckte vi. 
Det var väldigt roligt att se hur små detaljer och ganska enka saker blev så uppskattade av barnen. 
Idén med aluminiumformar till godiset hittade jag när jag googlade. Men jag kommer inte ihåg vart. 
Casper var så nöjd och glad efter kalaset och han gade verkligen haft så roligt hela dagen!
Han fick väldigt fina presenter utav sina kompisar och han blev verkligen så himla glad över varenda present.
 
Det var helt klart ett lyckat kalas och det gör vi gärna om igen :)
 
 

Taggar: Star Wars, ballonger, barnkalas, bilar, kalas, ledtrådar, lego star wars, lekar, presenter, skattjakt, star wars kalas, star wars tårta, tårta, yoda, yoda tårta;

Kommentera inlägget här :

mammabloggar.nu