Sjuk Stella!

publicerat i Stella Josefine;

Idag har hon inte varit pigg min lilla Stella! I vanliga fall är hon busig som bara den och en liten klätterapa. Men inte idag. Hon har i stort sätt suttit fast i mig hela långa dagen. Hon har satt sig i soffan och ropat på mig några gånger, då var det dags att gosa.

Efter klockan tre så har det varit iprincip omöjligt att få i henne något att äta eller dricka. Jag tycker det är så jobbigt när barnen är sjuka, speciellt när dom inte vill äta eller dricka!!
Nu sover hon i alla fall och jag hoppas hon mår bättre vaknar och vill dricka lite.

❤❤❤

Barn i bur!

publicerat i Allmänt, Barnen, Casper, Molly, Stella Josefine;
Imorse vaknade jag alldeles för tidigt av två små busar som skulle klättra upp i sängen...
 
När lillasyster vaknade så klättrade Casper och Molly ner till henne i spjälsängen och helt plötsligt hade jag tre barn i bur :)
 
 
Tre underbara ungar i "buren" 
 
Sen var det dags att fixa frukost.
Jag fick känslan av att vi har haft lingongrova lite för mycket och ofta hemma. Mollys reaktion när hon kom ut i köket och såg vad jag gjorde för smörgåsar var: JAAA, det är runda smörgåsar! Jaaa, Casper kom och titta det är runda smörgåsar!!! Caspers reaktion var ungefär likadan. Tur att man kan bli så glad över lite smörgåsar :) Själv försöker jag hålla mig ifrån bröd så det blev ägg och keso med peppar och flingsalt på, mums!!
 
 
Efter det har vi bara gosat och tagit det lugnt. Tre förkylda barn, två med krupphosta och en med feber, trötta lite gnälliga men lugna. Det blir film-maraton idag!! Tur att det är dåligt väder ute ;)
 
Hoppas ni har en fin måndag!
 
 
 
 

Smärta!

publicerat i Allmänt;
Igår var jag klantig!
 
Riktigt jävla klantig!!
 
Jag skulle steka köttfärsbiffar. Stekpannan stod på plattan, rapsoljan låg i. Lite för mycket olja, men så kan det gå när man inte koncentrerar sig på det man gör. Det blev lite för varmt också. Eller mycket för varmt!
Ni vet ju hur det brukar skvätt och ha sig när man steker i olja. Att man får lite stänk på händerna hör ju till vanligheterna. Men shit alltså! Att jag inte dog. När jag lade i första biffen så stod jag så långt ifrån spisen som möjligt och använde stekspaden. Men inte fan hjälpte det!!! Jag kände hur det stänkte upp på mig och det tog ett par sekunder innan jag kände smärtan. Jag skrek nog ajajajajaj, akta på er jag måste fram, ajajaj. Jag slängde av mig glasögonen och höll handen för ögat. Sprang mot handfatat i badrummet och började ösa kallvatten runt och i ögat.
Panik!! Olja i ögat, tänk om jag förlorar synen... Jag hann tänka mycket! Och gråta! Det gjorde så fruktansvärt ont. Det hjälpte att hålla en fuktad handduk mot. Då kände jag ju att det gjorde ont på fler ställen. Handen, armen, nyckelbenet och strax över bröstet. Det sved även till över naveln, så det gick igenom kläderna.
 
Tur att vi hade "brandskadegel" hemma och kortison och babyolja. 
 
Jag satt ganska länge med kylklampar invirade i handdukar tryckta mot de drabbade områdena innan jag smorde in men diverse oljor och salvor...
 
 
Jag hoppas att det försvinner snart! Handen känns bättre och ögat också. Resten har bildat blåsor och det känns inte så roligt. 
Jag är väldigt glad över att ögat känns bra igen. Ett tag igår funderade jag på om det kanske var läge att åka in till akuten. Men ni som känner mig vet ju att jag inte går till läkaren i första taget! Nu är det bara svaga märken vid ögat.
 
Håll tummarna för att blåsorna försvinner snabbt och att det inte blir fula märken överallt!
 
 
Och ni, var försiktiga när ni lagar mat!
 
 
 
 
 
mammabloggar.nu