Påskafton!

publicerat i Allmänt;
Igår var det äntligen Påskafton. Som barnen hade längtat! Hela veckan pratades det om påskägg, påskharen, godis och att pappa skulle komma hem.
 
Tidig morgon fick jag sällskap i sängen av Casper och en stund senare kom Molly upp. Hon var helt exalterad och berättade för sin storebror att hon såg mååånga påskägg där nere. Då blev det full fart ner för trappan kan jag tala om. 
 
Påskharen hade varit och lämnat två ägg var på barnens platser vid stora bordet.
 
 
Glada barn satte igång och öppna medan mamman lekte paparazzi ;)
 
 
I det lilla ägget låg det smoothie, russin och lite lite godis. I de större äggen t-shirt/klänningar, solglasögon och leksaker/pyssel. Duplo till Stellis, plusplus till Casper och ett set med armbandspyssel till Molly. Självklart skulle chokladhararna frn Lindt ätas direkt innan frukost :)
 
Sen var det dags att ta på kläder, leka och duka bordet för fikan vi skulle ha med mamma, pappa och mina fina bröder.
 
 
 
 
Casper ville bli sminkad till en påskkärring (med mustasch). :)
 
 
 
 
Smarriga bananmuffins.
 
 
Äntligen kom pappan i huset hem igen. Med sig hade han god kaka från min svåger, gokaffe från Nespresso och påskägg till barnen från farbror Andreas och Anders.
 
Stellis öppnar ägg med morfar.
 
Så här ser borden allt som oftast ut efter en stunds fika (dock inte alltid påskägg).
 
Mitt och min älskades påskägg.
 
Innehållet i mitt ägg. Läppstift från Sephora och ett prov på en primer och en massa god choklad!!
 
Barnen fick totalt fem ägg var! Det var minsann en snäll påskhare i år!! (Två från oss, ett från mormor och morfar med tunikor/t-shirt, läppsyl, torkad frukt och godis, ett från morbror Sebastian fyllt med massa gott godis och ett hela vägen från Malmö och farbror Andreas och Anders :) )
 

Tusen tack för alla fina påskägg till barnen och för supergod kaka och för att ni alla finns och gör vårat liv så mycket bättre Vi älskar er!!
 
 
 


 
Det var halva dagen det ;) Det kommer bli mer bilder i bloggen nu tack vare min nya kamera, inga mera (ok, kanske några) kassa iPhone-bilder, wiiee!!
 
Mina nya kompis!!
 
 
 

 
 
 
 

Vårskor till barnen.

publicerat i Allmänt, Barnen, Casper, Mode, Molly, Nytt till barnen, Nytt till garderoben., Rosa!, Shopping, Stella Josefine;
Vinterkängorna  har gjort sitt nu när våren äntligen ärar oss med sin närvaro.
Det är äntligen dags för vårskor, eller springskor som barnen kallar det. Ibland har jag svårt att fatta hur snabbt barnen växer, speciellt deras fötter! Det skiljer ju inte alltid bara en storlek. Jag har helt slutat tänka storlek på fötterna nu utan mäter deras fötter varje gång det ska köpas något nytt.
 
För första gången så var barnen inte med när jag skulle köpa nya skor till dom, så det var lite svårare. Men det löste sig bra ändå eftersom någon (Oskar) hade varit snäll och ritat av barnens fötter på papper. Såg lite lustigt ut, men då gick det ju att mäta någorlunda bra utan att dom var med.
 
Precis som oftast så köptes det skor på Skopunkten. Det blir bra pris då tycker jag, köp 3 betala för 2. Annars kan det bli bra dyrt, det går ju inte bara ett par skor per säsong direkt. 
Sen köper vi inte alltid skor där. Det måste ju finnas något som är snyggt, är lätt att ta på och som barnen faktiskt gillar (annars är det stor risk att det blir extra svårt att ta på skorna på foten).
Denna gång hade vi tur, det fanns skor som passade och barnen blev jätteglada för sina nya fina springskor!!
 
 
Mollys skor. Hon blev extra glad när hon såg att dom glittrade lite i ljuset.
 
 
Caspers skor. Äntligen fick han slippa klumpiga kängor och stövlar. 
 
 
Stella Josefines skor. Hon ville passa (prova) många gånger och helst inte ta av sig dom :)
 
Alla barnen skulle minsann visa upp skorna på dagis när dom var på första gången. Bra betyg!!
 

Något som däremot inte får bra betyg av mig är gummistövlarna från ICA Maxi. Vi har köpt stövlar där flera gånger eftersom dom är billiga. Stellis stövlar är fortfarande ok, men inte Mollys och Caspers. Caspers gick sönder först, för ett par veckor sedan, sönderslitna i hälen och läckte in massor med vatten. Tänkte inte så mycket på det eftersom han haft dom ett tag så jag köpte nya. Sen gick Mollys sönder förra veckan och då köpte jag ett par från Stadium istället. Dom såg mer uppbyggda ut undertill. Dom borde inte gå sönder lika snabbt! 
I slutet av förra veckan gick Caspers nya stövlar sönder! Efter två veckor!! Allvarligt talat!? Borde inte en 5,5åring kunna ha ett par gummistövlar i mer än två veckor utan att dom blir sönderslitna i hälen? Skit rent ut sagt! Nej, det blev nya från Stadium till honom också.
 
Hade jag haft orken och kvittot kavar så hade jag gått tillbaka med dom, men det hade jag inte... Men jag får väl skylla mig själv för att jag försökte hålla nere kostnaderna på barnens stövlar. Nu har jag i alla fall lärt mig den läxan!
 
 
 
Rosa till Molly.
 
 
 
Svarta till Casper.
 

Håll nu tummarna att mina barn får hålla fötterna torra vid regnigt och blött väder...
 
 
Vad köper ni för skor och stövlar till era barn?
 
 
 
 
 
 
 
 

Vin, skratt och bio!

publicerat i Allmänt;
Igår eftermiddag åkte jag inte till stan och mötte upp mamma utanför hennes arbete. Vi promenerade upp på Avenyn och satte oss på Hard Rock Café. Vi fick "service" av vad som kan ha varit världens snorkigaste servitris.. Efter ett par minuter fick vi sällskap av mammas väninna Malin. Vi drack lite vin, pratade och skrattade ett tag. Det var väldigt trevligt :)
 
Kolla in min snygga mamma ;)
 
 
 
Sen var det dags för bio. Efter lite biljettkrångel och ett snabbt stopp på damernas så försökte mamma och Malin förklara för mig att man inte fick klättra på den larmade muren och jag lyckades styra in virrhönorna i rätt biosalong, haha. 
Min iPhone bestämde sig för att stänga av sig där nere under jorden så jag satt och kastade mig mellan två andra iPhones för att visa lite inställningar. Det fotades och togs bilder och jag lovar, det är aldrig en tråkig stund när man är med dessa kvinnor :)) 
 
 
Tre glada kvinnor :) 
 
 
Sorry mamma, jag snodde bilden från din facebook ;) 
 
Vi såg filmen En familj - August: Osage County. Mycket bra skådisar! Meryl Streep är verkligen helt fantastisk!!  Jag vet inte riktigt vad jag ska säga mer om filmen än att den var skum. Slutet var konstigt och jaa, hela filmen var smått vrickad. Vi skrattade i alla fall en hel del!!
 
 
 
 
Tack för igår, jag gör gärna om det igen!!
 
 
Och tack lillebror för att du hämtade och körde hem mig och mamsen 
 
 
 
 
 
 
mammabloggar.nu